לא כולם מסוגלים לקום מוקדם בבוקר בלי סיבה ממשית. לכולנו יש שעון ביולוגי שקובע את משך השינה שלנו, ומשפיע על יכולותינו לקום מוקדם בבוקר או להישאר ערים עד מאוחר בלילה.
קיימים שלושה סוגים של בני אדם: אלו שמלאים באנרגיות בלילה, אלו שקמים מוקדם מאוד ואלו שנמצאים באמצע. הפרעה לקצב הטבעי הזה מכל סיבה שהיא, יכולה להיות מסוכנת לבריאות הנפשית שלנו, וזה המדע שטוען את זה.
אכן, מחקר שהתפרסם בעיתון המדעי Sage Journal הוכיח שאי הקשבה לשעון הביולוגי שלנו יכולה להזיק לבריאות הנפשית שלנו. אם תקומי מוקדם בבוקר אבל את למעשה נמנית עם הקבוצה של מי שהולך לישון מאוחר (או להיפך: ללכת לישון מאוחר כשאת מאלו שמתעוררים מוקדם), זה עלול להשפיע על ההתנהגות שלך מול אנשים אחרים בצורה שלילית.
לפי אותו מחקר, כשאת מחייבת את עצמך להישאר ערה אבל בעצם את רוצה לישון, את פוגעת ביחסים החברתיים שלך. ״לפי מחקרים, תהיה לך נטיה להיות פחות נחמדה או אפילו להרתיע את הקולוגות שלך״ הסבירה לינדה ג׳דס- עיתונאית מדעית, במהלך ראיון ב-Hay Festival. באותה מידה, לא לישון מספיק שעות (פחות משש שעות) תנמיך את רמת הסוכר בקליפת המוח- איזור האחראי על שליטה עצמית.
לדעתה של לינדה ג׳דס, הגיע הזמן לשנות את ההרגלים של החברה שמחייבת אותנו לקום מוקדם, אפילו אם אנחנו שייכות לקבוצה של אלו שנוטים ללכת לישון רק מאוחר בלילה. ״זו תהיה דרך לשפר את הפרודוקטיביות ואת מצב הרוח של כל אחד. גישה זו תאפשר לייצר סביבת עבודה הרמונית ובריאה יותר״ לפי לינדה ג׳דס.
תהני,
המגלות

מקור: Vera_Mga@